Vardagsmotion – din lättaste väg till smalare midja

Det absolut enklaste sättet att få en mer hälsosam livsstil och ett bra midjemått är genom att du motionerar och rör dig mer i vardagen. Det fina med vardagsmotion är att du kan utöva den överallt och att du kan börja redan idag.

Vardagsmotion

är precis vad det låter som: motion och rörelse i din vardag. Det är många som har förbättrat sin hälsa avsevärt genom att helt enkelt medvetet röra på sig mer under dagen. Du har kanske inte tid att gå till gymmet två gånger i veckan eller så tycker du helt enkelt att det är tråkigt. Kanske tanken på en ”hälsosam livsstil” i sig kan kännas jobbigt, som om du måste bli någon annan än dig själv. Då är vardagsmotion perfekt för dig.

Mer rörelse i vardagen

Vardagsmotion handlar om att du medvetet ska röra dig mer i vardagen. Ta cykeln istället för bilen, eller så går du till jobbet. Om du måste åka bil kan du välja att parkera bilen längst bort på parkeringen, så får du gå ett par hundra meter extra varje dag. Åker du kollektivtrafik kan du välja att hoppa av en hållplats tidigare och gå den sista biten. Ta trapporna istället för hissen. Målet är att du helt enkelt medvetet ska röra på dig mer.

Det lättaste sättet att mäta din vardagsmotion på är genom en stegräknare. Idag har alla mobiltelefoner en inbyggd stegräknare, men du kan ju också köpa en stegräknare som app om det skapar mer motivation. Börja med att se hur mycket du brukar röra på dig varje dag: är det 3000 eller 10 000 steg? Man brukar säga att man behöver gå 10 000 steg för att behålla sin vikt. Men det beror ju självklart på hur mycket som du äter. Börja där du är och ökat med 1000 steg var eller varannan vecka. Du kommer snart att se skillnad på midjemåttet.