Din väg till bättre hälsa

Vi vill alla ta hand om vår hälsa och må bra, men det kan vara svårt att komma igång. Att verkligen göra slag av saken. Här kommer din hjälp till att bli en mer hälsosam person.

Hälsosamma människor

När vi tänker på hälsosamma personer har vi ofta en bild av en vacker och smal person, men det är verkligen en förenkling av hälsa. Hälsa är så mycket mer. För att bli mer hälsosam ska du först och främst sluta jämföra dig med andra, särskilt när det kommer till utseende och vikt, och istället bara låta dig inspireras av hälsosamma förebilder. För det andra är det klokare att fokusera på att ta hand om din kropp och relationer väl, än att stirra på vågen. Hälsa är hela ditt mående!

Börja med hälsosamma vanor

Din väg till att bli en mer hälsosam person på riktigt är genom att du förändrar dina vanor. Det är dina vardagliga vanor som påverkar din hälsa mest, inte om du råkade ta två portioner tårta på ett bröllop eller åt pizza i helgen. Det tar 66 dagar att förändra våra vanor, så du måste låta det ta tid. Börja också med små vanor och låt din hälsosamma livsstil byggas upp; långsamt och stabilt.

  • Ät frukost – hitta en hälsosam frukost som du kan äta varje morgon. Satsa på att bli mätt, så klarar du dagen bättre. Genom att äta lite mer på morgonen säger du också till kroppen att den inte behöver svälta. Då får du bättre ämnesomsättning. Tips på en bra frukost är gröt, kokta ägg och en frukt.
  • Rör på dig mer i vardagen. Att röra på sig är faktiskt ett beslut. Du blir inte bara hälsosammare och lättare av att röra på dig, du blir också piggare. Dessutom är det roligare att vara aktiv och göra saker än att bara sitta hemma i soffan och titta på en TV-skärm hela dagen.