Stegräknare – din vän till en smalare midja

Drömmer du om en smalare midja? Då är du inte ensam. Vi är många som försöker gå ner i vikt. Ett smart sätt att lyckas är genom att börja använda en stegräknare. Ta några extra steg och se kilona trilla av dig.

Stegräknare

Ok, du måste ta mer än några steg för att vågen verkligen ska visa roligare siffror, men ju fler steg som du tar, desto snabbare kommer du dit. Forskning visar att när människor använder stegräknare så börjar de att gå mer. Det är ett enkelt sätt att ha koll på hur mycket du rör på dig och det är också lätt att börja ”tävla” med dig själv. Dagens stegräknare finns i mobilen. Så gott som alla mobiler har stegräknare, i annat fall kan du ladda ner en app. För många är en app lite roligare, då du kan lägga in vikt och längd samt vad ditt dagliga mål är.

10 000 steg eller mer

Det finns en seglivad myt om att du måste gå 10 000 steg per dag. Det är inte sant, men ett bra riktmärke. För att gå ner i vikt måste du ofta komma upp i 15 000 steg per dag, men du kommer att känna en fysisk skillnad bara du börjar att röra på dig mer.

Kolla på din stegräknare (den inbyggda hittar du ofta under ”hälsa” eller ett hjärta): hur många steg verkar du ta varje dag? Besluta dig sedan att gå 1000 steg mer alla dagar i veckan. Utgå från jämna tusental, så blir det roligare och lättare. Ditt första mål på vägen till en smalare midja är 10 000 steg per dag. Men börja där du är och öka endast med 1000 steg när din nuvarande nivå känns lätt. Låt det ta sin tid, så kommer du hålla ut. I slutändan får du smalare midja, mer energi och en mer hälsosam livsstil.