Hälsa + roligt = sant

Det är viktigt att du tar hand om din hälsa, men ibland kan det kännas lite tråkigt och jobbigt. Eller så har du fastnat – träningen och maten är densamma vecka efter vecka. Här kommer tre roliga tips för bättre hälsa.

1# Anmäl dig till ett lopp

Ett väldigt bra sätt att antingen sätta igång att träna eller ta träningen till nya nivåer är genom att du anmäler dig till ett lopp. Om du ska satsa på Göteborgsvarvet, Tjejmilen, Blodomloppet eller Vasaloppet beror på vad som fungerar för dig. Om du länge tänkt att det skulle vara roligt att springa ett lopp, anmäler du dig till ett tillsammans med en kompis. Då blir det verkligen av. Tänk på att börja träna i tid. Det kan också vara klokt att satsa på en kortare sträcka om du inte är så vältränad.

2# Ta en låååång promenad

Bor din bästa kompis två mil bort? Ta en promenad till henne eller honom. En riktig långpromenad på mellan två-tre mil hinner du göra på lördagen, så får kroppen (fötterna) vila på söndagen. Roligast är det såklart att promenera med en kompis. Tänk på det som en vandring: bra och ingångna skor, vatten, matsäck och gärna fin utsikt. Eller så har ni ett roligt mål: ett mysigt kafé 15 kilometer bort.

3# Testa en ny sport eller aktivitet

Det är roligt och inspirerande att testa nya saker. Skippa de invanda spåren och våga något nytt: testa en klättervägg, forsränning eller att rida. Du kan antingen välja att lära dig en ny sport, som tennis eller golf, som du tränar en gång i veckan, eller så går du på prova-på-dagar. Ju mer fysisk aktivitet det är, desto bättre. Du kan också passa på att testa nya aktiviteter när du är på semester: paddla, vandra i fjällen eller snorkla.