God tandhälsa

Det är viktigt att du tar hand om dina tänder, då din munhygien påverkar hela din kropp. Om du har ont i en tand eller käke är det viktigt att du omgående söker tandvård. Men det är också viktigt att förebygga medicinska problem genom att borsta tänderna morgon och kväll.

Dina tänder – din hälsa

Dina tänder är så mycket mer än bara bra verktyg för att du ska kunna äta mat eller le ett vackert leende, även om både mat och ett schysst leende är viktigt. Hur du mår i munnen påverkar faktiskt hela din hälsa. Det är jobbigt att ha ont i en tand och de flesta av oss går då till tandläkaren. Men vet du om att det är viktigt att borsta tänderna för att minska risken för demens? Risken för hjärt- och kärlsjukdomar och diabetes ökar också med dålig tandhygien. Att borsta tänderna varje dag och gå på regelbundna tandkontroller är en mycket billig framtida investering i din hälsa.

Akut tandvård

Om du plötsligt får ont i en tand, tappar en plomb eller om en molande värk aldrig går över bör du söka tandvård snarast. Det är viktigt att du tar hand om dina tänder i tid, så att tillståndet inte förvärras. När du söker tandvård i Göteborg bör du besöka Aqua Dental, som låter dig boka akuttider online. Enkelt och smidigt. Besök dem också för att göra dina regelbundna kontroller.

Snygga tänder

Det är många som inte tycker om att le för att de tycker att deras tänder inte är nog snygga. Det är faktiskt både snyggt och personligt att inte ha perfekta tänder: ett glapp mellan framtänderna eller en sned tand kan vara riktigt charmigt. Men det är inte roligt när tänderna står åt alla håll. Tänder som växer fel kan också ge huvudvärk. Om du inte känner dig bekväm med dina tänder eller misstänker att dina tänder ger dig huvudvärk, bör du söka upp tandläkaren och åtgärda problemet.